Mitä Valpurina päälle?

Kirjoittanut Mervi Kärkkäinen

Irtotakkia ja suoria housuja voidaan perustellusti pitää herrasmiehen pukeutumisen perusyksikkönä. Yhdistelmäpuvun voima on sen valtaisassa joustavuudessa: laivastonsininen bleiseri ja harmaat housut toimivat sielläkin missä yleensä edellytetään kokopukua ja vastaavasti pellavahousujen ja glencheck-ruutuisen irtotakin kombo siellä missä moni jo sortuu farkkuihin ja neuleeseen.

Oikein valitussa takin ja housujen yhdistelmässä mies onkin käytännössä aina salonkikelpoinen.Vappu on yhdistelmäpuvun ydinaikaa – ja samalla avaus kesäkauteen, jolloin yhdistelmäpukua sopii käyttää laajalti niin arjessa kuin juhlassakin. Mitä siis ylle vappuna, kysyy moni, mutta tuskaan ei ole aihetta sillä Madamen valikoimista löytyy toimivia yhdistelmiä miltei rajattomasti.

Madamen’s takki Loro Piana Summertime, 998€, sammarit 1190€, Vanacore DC pellavapaita 298€, solmio 250€, taskuliina 150€. Kiton farkut 990€, Cesare Attolini paita 498€, solmio 250€, taskuliina 150€


Koskaan ei mene pieleen, kun ryhtyy rakentamaan kokonaisuutta Madamen nimikkomalliston sinisen takin varaan. Se on ommeltu Loro Pianan Summertime-kankaasta ja sen kaveriksi Madame suosittelee Kitonin valkoisia samettihousuja sekä Vanacoren pellavapaitaa. Kokonaisuus viimeistellään juhlatilaisuuden luonteen mukaisesti joko solmiolla tai rintataskuliinalla.

Samasta takista on moneksi. Kun Madamen sinisen irtotakin komppaa Kitonin farkkuihin ja Cesare Attolinin bengal-raitaiseen kauluspaitaan, syntyy täysin toisentyyppinen mutta edelleen pistävän tyylikäs yhdistelmä – kenties vappupäivän brunssia tai ihan vaan kaupungilla esittäytymistä varten?

Madame’s takki Drago WO/LI 998€, pellavahousut 350€, lilaraitapaita 298€, solmio 250€, taskuliina 150€


Tummemman yläosan ja vaaleamman alaosan välisen balanssin voi kääntää myös toisinpäin. Madamen vaaleanruskea ruudullinen takki yhdistyy erityisen kauniisti tummanruskeisiin pellavahousuihin tai vaikkapa takkia pari pykälää tummempiin vihreisiin housuihin. Kummassakin tapauksessa vaaleahko paita on viisas valinta.

Madame’s takki Drago villa/silkki/pellavaa 998€, Colombo chinot 690€, Cesare Attolini paita 498€, solmio 250€, taskuliina 170€


Keskimääräistä raikkaampi vappu-look syntyy kun Madamen sinisävyiseen, villasilkkipellavasta ommeltuun pikkuruudulliseen takkiin yhdistetään Colombon vaaleat chinos-housut ja Cesare Attolinin bengal-raitainen paita. Näiden kaveriksi Madame suosittelee joko neutraalia solmiota tai oikein räväkkää rintataskuliinaa – valinta on sinun ja riippuu tietysti vappubileiden hilpeysasteesta!

Selkeästi sininen aurinkoon. Madame’s puku Drago Swing Super130’s natural stretch 1290€,
Vanacore paita 298€, solmio 250€, taskuliina 150€.


Kesäpukuja voi asustaa tuplarivisellä liivillä. Madame’s villapellava puku 1190€, kaksirivinen wo/se/li liivi 249€, Vanacore DC pellavapaita 298€, solmio 250€, taskuliina 150€.


Oikein suunniteltu ja hyvin tehty vaate istuu käyttäjän päällä, tuntuu mukavalta ja kestää elämän eri tilanteissa.Madame’s takki LI/SE/CO 998€, Kiton paita 498€, Housut 349€, Kiton sammarit 1190€, solmio 250€, taskuliina 150€.


Trendikkäästi jo syksyn sävyissä. Madame’s takki Dragon villa/silkki/pellavaa 998€, siniset pellavahousut ja villahousut 349€, Vanacore paidat 298€, solmiot 250€, taskuliinat 150€.

Vappuun kannattaa varustautua hyvällä sateenkestävällä trenssillä tai tukevalla T&A:n sateenvarjolla. Molempia löytyy.

Mervi Kärkkäinen

Previous
Previous

Vappusolmio

Next
Next

Pukeutuminen alkaa A:sta